Tabor mladinskega odseka na Korošici 2009

Plninski tabor MO PD Cirkulane 07526. in 27. junija 2009 smo organizirali tabor mladinskega odseka PD Cirkulane. Tokrat smo se podali na potep v Kamniško-Savinjske Alpe. Odhod je bil v petek, 26. junija, izpred šole v Cirkulanah ob 7,00 uri. Z avtobusnim prevozom, ki nam ga je podarila Občina Cirkulane, smo se odpeljali v Logarsko dolino.
Po izkrcanju smo pot nadaljevali po cesti navzgor, ki nas je v 15 minutah pripeljala na planino Podvežak. Nadaljevali smo mimo Leskovškove planote in do Kocbekovega doma na Korošici, kjer smo nastanili.
Sledil je vzpon na vrh Ojstrice, ki pa ga zaradi spoštovanja do narave nismo osvojili. Nekako 150 m pod vrhom smo vodniki zaradi nevihtnih vremenskih razmer pohod prekinili in odredili vrnitev v planinski dom. Tu smo si preostanek časa zapolnili z igrami, zabavnim kvizom… večerjali in prespali.
Naslednji dan, 27. junija, smo po zajtrku zapustili planinski dom in se odpravili na pot čez Prag na Vodotočnik. Vreme nam ni bilo naklonjeno, spremljala sta nas megla in dež. Kljub temu smo se z obilico dobre volje spustili proti dolini Podvežak do našega prevoza. Tu smo se preoblekli, ogreli in vzdušje je bilo spet tisto pravo.
Na poti domov pa smo obiskali še picerijo Afrika, in nadoknadili porabljeno energijo preden smo prišli polni lepih vtisov spet v Cirkulane, kjer so na otroke čakali starši.

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Mladi planinci, Pohodi in potepi, Tabori. Zaznamek za trajno povezavo.