Pohod prijateljstva 2019

Pohod prijateljstva 2019 bo. Oblecite vremenu primerna oblačila in se vidimo. Za vse ki jih zanima, kje bomo hodili, dodajam opis poti in sliko trase.

OPIS TRASE – Pohod prijateljstva 2019 (osnovnošolci z svojimi spremljevalci in gosti)

Trasa Pohod prijateljstva bo potekala od proizvodnega obrata ADK v Dolanah oz. nove Industrijske cone Cirkulane do Športnega parka v Cirkulanah. Trasa je markirana, saj je to del Bračičeve planinske poti, ki jo je zasnovalo domače planinsko društvo Cirkulane.

Zberemo se na območju Industrijske cone Cirkulane, vozila lahko udeleženci parkirajo na parkirišču proizvodnega obrata ADK. Nadaljujemo po asfaltirani cesti mimo omenjenega obrata in nato po makadamski cesti čez potok Bela ter po gozdu navkreber. Ko prispemo iz gozda, se obrnemo levo. Na levi strani nas bo spremljal borov nasad, ribnik na desni vinogradi. Del poti proti vrhu vodi po zasebni cesti in nas pripelje na vrh kjer nadaljuje levo mimo apartmajev. Do te točke bomo potrebovali dobre pol ure.

Od tu naprej je ves čas po asfaltna cesta. Nadaljujemo proti gozdnemu predelu in ko prispemo iz gozda, zavijemo navkreber in spet levo. Pri dovozu do redkih domačij in obronku gozda po bo potrebi postanek za okrepčilo.

Do cilja nas bo ločilo še kakšnih 20 minut. Pot se spusti do pokopališča, ki bo na naši levi strani, mimo farne cerkve Svete Barbare. Ozka vijugasta pot nas bo peljala mimo rojstne hiše našega rojaka dr. Vladimirja Bračiča. Nato bomo nadaljevali po stopnicah do spomenika žrtvam vojnega nasilja do prehoda za pešce kjer bo organizirana začasna zapora ceste.

Po prečenju ceste bomo nadaljevali po prehodu za pešce na pločnik, ki vodi mimo stare večnamenske dvorane v Cirkulanah, občinske stavbe, šole v Cirkulanah, gasilskega doma do glavnega vhoda na Športni center Cirkulane.

OPIS TRASE – Mini pohod prijateljstva 2019 (otroci vrtca z svojimi spremljevalci in gosti)

Trasa Mini pohoda prijateljstva 2019 bo potekala od Vrtca v Cirkulanah do Medribnika in do Športnega parka Cirkulane.

Udeleženci se zberejo ob lokaciji vrtca, vozila lahko parkirajo na urejenem parkirišču pred vrtcem. Pot bo vodila po travniku ob ograji zunanjih površin vrtca proti severu, kjer se priključi na kolovoz, ki vodi v smeri Medribnik. Sledi prečenje mostu čez potok Belano in nato potoka Bele do regionalne ceste za Medribnik. Na regionalni cesti se pot usmeri desno do prvega križišča (za hišno številko Medribnik 14 a). Na tem odseku pohoda poskrbljeno za umirjanje prometa. Nato se pot usmeri desno nazaj proti izhodišču v Cirkulana. Na poti boste ponovno prečkali ob potoka in se iz ceste usmerili proti zahodnemu vhodu Športnega parka Cirkulane.

Čeprav je želja, da v duhu pohodništva čim več udeležencev pride peš, z javnim prevozom ali drugim okolju prijaznim načinom, bo tudi potreba po parkirišćih. Zato dodajam še sliko razpoložljivih parkirišč v Cirkulanah. Parkiranje ob stadionu ne bo mogoče. Del parkirišča (R) je rezerviran za dostavo in intervencijska vozila.

Letak prireditve:

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Mladi planinci, Pohodi in potepi, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.