Go-Car-Go 2019

Pa ga je bilo spet potrebno izdelati. Ja deseti je že. Na povezavi lahko najdete tudi kaj o njegovih predhodnikih: http://www.cirkulane-zavrc.si/2016/05/11/go-car-go/

Škoda bi bilo zgubljati čas in energijo z iskanjem nove ideje za ekstramobil. Poleg tega, pa se z izdelavo že tretje leto zapored ukvarja bolj ali manj ista skupina učencev. Torej je odgovor na dlani – nadgradnja obstoječega.

Tokrat Trojanec. Kaj se skriva za imenom? Morda trojanski krof? Morda računalniški virus? Morda pa je treba pogledati še malce nazaj v zgodovino…? Sicer pa smo na desetem srečanju pokazali koliko nam je idejo uspelo uresničiti.

Zamislili smo si izdelati Trojanca, torej na naš način obuditi veličastno zgodovinsko zgodbo. Tako smo mimogrede malo obnovili in utrdili svoje znanje zgodovine. Nastajanje trojanskega konja oziroma njegove glave pa je bila vse prej kot lahka naloga. Kljub temu, da smo uporabili za obdelavo hvaležna gradiva – stiropor, karton in aluminijevo pločevino…, se zdi, da smo se v glavnem učili iz napak. Pa vendar, sreča je na strani vztrajnih in pogumnih.

Naš bojevnik je potreboval ščit. Kako smo si ga zamislili in izdelali je razvidno iz slik. Najprej osnova iz lesa, šablone iz kartona in po kartonskih šablonah izdelana obloga iz vezane plošče. Pa spet šablone in obloga iz Al pločevine.

Naš voznik je dobil še pravo pravcato čelado narejeno po predlogah iz zgodovinskih učbenikov, in ker mu je poleg ščita in čelade nekaj manjkalo smo mu naredili še kopje.

Pa še nekaj besed o desetem srečanju Go-Car-Go na ŠC Ptuj. Naš Trojanec je res prava paša za oči in je požel marsikateri kompliment in zajem v fotografski objektiv oziroma zajem v objektiv snemalne kamere. Celo kratek intervju je bil narejen z voznikom s strani PeTV. Naš izdelek pa je opazila tudi strokovna ocenjevalna komisija in nam prisodila najvišje priznanje v kategoriji za KONSTRUKCIJSKE REŠITVE PRI IZDELAVI NADGRADNJE ter USKLAJEN VIDEZ VOZILA IN VOZNIKA.

Pa ne zamerite, če še se malo pohvalim. Posebno priznanje na desetem srečanju si je prislužila naša šola in sicer Jubilejno priznanje za desetletno sodelovanje v projektu.
In nenazadnje, sem Jubilejno priznanje za desetletno neprekinjeno sodelovanje v projektu Go-Car-Go prejel tudi sam.

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.