Prebožična predstava 2019

Nekoč je v mačjem mestu živel prijazen maček. Stanoval je v Vrtni ulici in ime mu je bilo Muri… tako se je začela letošnja čarobna predpraznična zgodba za najmlajše občane Zavrča.

Tudi tokrat sva moči z Janjo in z učenci pripravila priredbo po večni zgodbi Kajetana Koviča Maček Muri in dodala še nekaj priredb skladb, kot jih je uglasbil Jerko Novak v originalu pa zapela Neca Falk. Pa da ne bo izpadlo, da ne veva ceniti pomoči, se morava zahvaliti še Izidorju, za pomoč pri ‘piljenju’ vlog in fotografiranje prireditve, Robiju za snemanje predstave, Aljažu in Teu za glasbeno spremljavo pevskih točk, Martini za poslikavo obrazov, Zvonku za pomoč pri ozvočenju in seveda občinski upravi za organizacijo dogodka.

Učenke in učenci so doživeto odigrali svoje, tokrat igralsko zahtevne vloge. ‘Stari igralski mački’ so ponovno dokazali svojo kvaliteto, novi pa, da prav nič ne zaostajajo. Torej se ni treba bati, da ‘mladi oder’ v Zavrču ne bi živel tudi v prihodnje, če bo le dovolj spodbude in podpore.

Poleg odličnih igralcev pa se lahko pohvalimo tudi z domiselno sceno. Na pripravljeno kartonsko osnovo so jo z barvami oživele Meta, Nikita in Vanesa. Poskrbele so tudi za vse dodatne rekvizite pri katerih je prišel do izraza njihov likovni talent in pridobljeno znanje in izkušnje za kar skrbi njihova mentorica Karla.

Tako se je na koncu v Mačjem dolu vse srečno izteklo in so najmlajši mačjani končno dočakali Božička, se je ta na povabilo, župana ustavil še v Zavrču in obdaril najmlajše Zavrčane, pa tudi na vse sodelujoče v predstavi ni pozabil.

 

Pa še slikica iz božičnega koncerta OŠ Cirkulane-Zavrč na katerene sva z Aljažem tudi sodelovala.

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.