Potep po Golteh

V soboto, 23. aprila 2016, smo se kljub ne obetavni vremenski napovedi odpravili na pohod na Golte. Iz Cirkulan smo se odpeljali s kombijem in osebnim avtomobilom, se spotoma ustavili še v Mozirju in nato nadaljevali proti parkirišču pri Alpskem vrtu, kjer se je naš pohod začel.Napotili smo se proti kapelici na planini pred Mozirsko kočo in nadaljevali približno uro trajajočo pot na Boskovec, ki je s 1587 m najvišji vrh planote Golte. Po postanku na vrhu in ob spoznanju, da lesenega razglednega stolpa ni več smo se podali nazaj v dolino, do koče. Tu smo bili deležni gostoljubnosti oskrbnika Filipa, s katerim se poznamo od lanskega tabora učencev.Teloh Golte

Po krajšem oddihu smo se odločili še opraviti del krožne Poti po Golteh. Občudovali smo prebujanje narave, gorsko cvetje, predvsem telohe in žafrane, resje, volčine… tudi trobentic in velikih zvončkov ni manjkalo. Sledil je ogled Alpskega vrta. Kljub temu, da še ni v polnem razcvetu nas sprehod po njem ni pustil ravnodušnih, predvsem skale pri Okencu, polne cvetočih avrikljev so v tem času nekaj posebnega.

Udeleženci pohodo smo prinesli domov veliko lepih vtisov, pridružite se nam na naših pohodih ter doživite čar narave tudi vi. Lepo vabljeni!

Nekaj slik pohoda v galeriji slik

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Pohodi in potepi. Zaznamek za trajno povezavo.