Na Boč po plezalni poti

Vreme čez letošnje prvomajske praznike kaže bolj kisel obraz, zato je bil predlog, da se v soboto odpravimo na Boč in to po plezalni poti sprejet »soglasno«. No ja … predlog je dal Vili, soglašal sem sam, Zlatka in Aljaža pa sva obvestila po koncu »seje«.

Začeli smo na parkirišču v Zgornjih Poljčanah, se po gozdni poti odpravili proti vrhu. Občudovali smo prebujeno naravo, opazovali škodo, ki jo je naredil sredin sneg. Pohvalno je, da je z markirane poti odstranjeno že vso polomljeno vejevje in ostale ovire, ki jih je povzročil omenjeni sneg.

Boc April

Kmalu pridemo do jeklenic in se ustavimo ob napisu »Zelo zahtevna plezalna pot«, nadenemo pasove, samovarovalne komplete, čelade. Za vzpon po plezalni poti opremimo še novega znanca Matija, ki si po nekaj prvih korakih premisli. Nadaljujemo naravnost navzgor. Pot takoj pokaže, da bo potrebno veliko dela z rokami in dosledno spoštovanje pravil varnosti. Kljub vsemu smo pri premagovanju poti uživali, uspeli narediti kakšno fotografijo. Občutek, ko je pot za tabo, je zelo prijeten.

Nadaljevali smo na vrh, se povzpeli na stolp, in se odpravili proti Domu na Boču. Vmes srečali še kakšnega znanca in pokramljali z njim ter se po postanku odpravili v dolino čez Babo.

Nekaj slik iz galerije

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Pohodi in potepi. Zaznamek za trajno povezavo.