Tradicionalno – osmič, na Donačko goro

Ponedeljek, drugi januar, zopet praznik. Zima, še vedno brez snega… lep sončen dan, v pričakovanju mrzlega vala, vsaj napovedi nas svarijo pred njim. Zbor, tradicionalno pred šolo v Cirkulanah in po čestitkah še dogovor kje koga pobrati in kje je zbor ob čaju ali kavi.

Udeležba razveseljujoča, ko smo poti pobrali Aljaža in se je pridružila Božova ekipa, se nas je na kavi v Žetalah zbralo petnajst. Celo o mednarodni udeležbi bi lahko govorili, znanka z enodnevnega pohoda na Triglav Bernarda je pripeljala moža, ki je iz Irske in pohvalno lepo govori slovensko.

Potem smo se malo porazgubili in nadaljevali v treh skupinah, Božo je malo zgrešil cesto in je se njegova ekipa na vrh podala iz stoperške smeri, Zlatko in Franc sta ubrala proti Rudijevemu domu ostali pa proti vrhu iz Medgor, preko jeklenic na vrh.

Donacka 2017
Foto: Vili Jurgec

Na vrhu smo se našli, nazdravili in se družno spustili do Rudijevega doma. Na poti proti Rudijevemu domu sta nas dohiteli še Marjetka in Zdenka. Po krajšem okrepčilnem počitku v domu smo se vrnili proti izhodišču.

Bilo je lepo, in s tem smo odprli novo sezono na najlepši možen način.

Galerija slik pohoda

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Pohodi in potepi. Zaznamek za trajno povezavo.