Jesenski pohod novincev po Bračičevi planinski poti

Ker je na prvem mestu varnost, smo za vse mlade planince, ki so letos novinci in bi se želeli udeleževati planinskih pohodov mladinskega odseka PD Cirkulane, brez spremstva staršev, organizirali spoznavno-preskusno turo v domačem okolju. 

Tako smo lahko ocenili njihovo kondicijsko primernost, jih seznanili z pravili varnega gibanja na planinskih in gorniških pohodih, preverili ustrezno opremljenost in jim predstavili pravila vedenja na taborih in v gorskih postojankah.

Pohod smo izpeljali v soboto, 21.9.2024, s pričetkom ob 8:00. Na izhodišču – parkirišču Hiša usnja Kokol smo se dobili deset minut pred odhodom. Najprej smo pozornost namenili pravilni opremljenosti. Staršem, ki so otroka pripeljali pa tudi svetovali v zvezi z opremljenostjo mladega planinca.

Pričeli smo pohod. Pot nas je vodila po Bračičevi planinski poti do šole v Cirkulanah. Po odlično pripravljenem in markiranem strmem vzponu po stopnicah do bunkerja in nato proti Gradišam. Na poti smo se razgledovali preko reke Dravo proti ravninskim naseljem vse do Slovenskih goric. Tudi narava se je začela odevati v čudovite jesenska barve.

Nadaljevali po lokalni cesti, kjer smo si spotoma ogledali mokrišče z rogozom, vse do kmetije pri Kovaču, kjer smo ob kleti naredili postanek za malico. Ni boljšega sendviča na svetu kot je tisti iz nahrbtnika, ki ga zaužijemo po prijetno naporni hoji.

Zadnja etapa poti pa nas je vodila v dolino proti apartmajem Janžekovič ali, kot so pohodniki sami ugotovili na traso pohoda prijateljstva, vse do šole.

Pri šoli smo naredili krajši pogovor o vtisih, izkušnjah s pohoda in se pogovorili tudi o planinskem taboru za katerega upamo, da nam ga uspe izpeljati v tednu otroka. Vsi današnji udeleženci pohoda, bodo povabljeni tudi na tabor.

Hvala Aljažu Zidanšku in Alojzu Štumbergerju za pomoč pri logistiki in vodenju tega prijetnega pohoda.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Mladi planinci, Pohodi in potepi. Zaznamek za trajno povezavo.