Toskana in obala Ligurije

Po kar dolgem odmoru se je malo potepanja več kot prileglo. Težave s križem in dolga vožnja niso ravno najboljši obet… ampak kiropraktim me je toliko “sestavil skupaj”, da je šlo. In bilo je res super.

Najprej med toskanskimi griči v Sieno, mesto z nedotaknjeno srednjeveško podobo, v katerem smo si ogledali gotske umetniške spomenike in privoščili degustacijo domačih toskanskih vin z malico. Nato nastanitev, večerja in nočitev…hm.

Drugi dan z avtobusom mesta La Spezia, od koder z ladjo, nato z vlakom in peš na celodnevni izlet v Cinque Terre ali pokrajino 5 dežel. Ime je pokrajina dobila po petih obmorskih vasicah, ujetih med morje in okoliško hribovje. Vsaka je čudovit skupek hiš pastelnih barv, postavljenih okoli majhnega ribiškega pristanišča. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev…hm, hm.

Po jutranji kavi, po še drugi neprespani noči, vožnja v še en toskanski biser, v Piso, eno najlepših toskanskih mest. Ogled Trga čudes. Izredne arhitektonske harmonije najslovitejših spomenikov, stolpnice, krstilnice, pokopališča in seveda poševnega stolpa…

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Pohodi in potepi. Zaznamek za trajno povezavo.