Pohod z mladimi planinci

Tokratno sezono pohodov smo začeli z rekreativno-športnim pohodom. Dogodek s katerim smo z mladimi planinci obeležili mednarodni teden otroka je bil v soboto, 2. oktobra 2021.

Pravočasno smo se zbrali na zbirališču pred šolo v Cirkulanah in se odpravili na Veliki Vrh k cerkvici sv. Ane. Tu smo se družili, se preskusili v zabavnih-športnih igrah in drugih spretnostnih veščinah.

Pot nas je vodila mimo farne cerkve, pokopališča in nato po zasebni cesti skozi gozd do obrata ADK. Od tod pa skozi Veliki Vrh do našega cilja. Pot ni  bila zahtevna. Mladi planinci so jo »pospravili« v zelo kratkem času. Malica iz nahrbtnika pa je na cilju zelo teknila.

Preden smo začeli z zabavnimi športnimi igrami se nam je pridružil predsednik PD Cirkulane in nas razveselil z napitki, ki so si jih mladi planinci razdelili med sabo.

Sledil je športno zabavni del našega druženja. Veliko veselja, prizadevnosti članov ekip in športnega boja pod budnim očesom sodniške ekipe je bilo prisotno. Obe ekipi sta se srčno borili ampak zmagovalec je na koncu eden. Pri zadnji igri pa se je zmagovalna ekipa v vlečenju vrvi pomerila še s sodniško ekipo.

Čas za odhod je kot vedno spet nekako prehitro prišel, ampak vse lepe stvari hitro minejo. Zato mentorji že planiramo naše naslednjo druženje, ki bo, če nam bodo vremenske razmere naklonjene in se aktualni zdravstveni ukrepi ne bodo zaostrili, v mesecu novembru.  

Veselimo se srečanja z vami!

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Mladi planinci, Pohodi in potepi. Zaznamek za trajno povezavo.